Champions

En gårdag som bjöd på en ganska fattig första halvlek där Tottenham var det bättre laget i första, Milan tog över och krigade bra i andra men stoppades av en storspelande Gomes i Tottenhams mål. När sedan Zlatan slår bort en passning och Tottenham kan kontra med en hypersnabb Aaron Lennon kan det nästan bara gå på ett sätt. Ett Milan som också skulle haft minst en utvisning, Flamini, och mycket väl kanske en på Gattuso också. Kämpaglöd är underbart att se, men den måste hållas på rätt nivå, Gattuso klarade inte av det. Milan får det oerhört svårt att ta sig vidare nu. Någon spelare som saknades igår är tillbaka till returen. Men Tottenham har fördel av hemmaplan och att de också förmodligen har tillbaks en Vaart, Modric och Bale i full form. Jag ser fram emot returen, ett Milan som är piskat att satsa framåt, och ett Tottenham som kommer göra det oavsett gårdagens resultat.

Andra matchen såg jag inte, men Raul i Schalke blev historisk på flera sätt. Han gick förbi självaste Gerd Muller när han gjorde sitt mål nummer 70 i europaspel. Och tangerade Paolo Maldinis rekord på 140 matcher i europasammanhang.

Så till kvällens drabbningar. Roma får besök av ett Sjakhtar Donetsk som vann sin grupp före Arsenal. En väldigt öppen åttondel där jag tror på Sjakhtar som slutsegrare. Ett Roma som är otroligt svårbedömt, de kan spela bländande och å andra sidan riktigt gå ner sig.
Stalltips, 1-1

Då till kvällens absoluta höjdpunkt. Kan finnas risk för att jag är lite partisk som Arsenalfan men jag tror att de flesta är överens om att detta är första rundans på förhand största godbit. Ett Barcelona som spelar i en liga med två lag, men i Champions League visar att de är otroligt starka. Mot ett Arsenal som vill spela som Barcelona. Två lag som vill ha boll och anfalla, minns förra årets drabbning och tror årets blir ganska likartad. Med killar som Robin van Persie, Fabregas, Arshavin, Messi, Villa och Pedro på planen kan det inte bli en defensiv match.

Arsenal kommer till matchen i bra form och med de flesta spelarna friska. Vermaelen är sedan länge borta, Nasri är med i truppen efter skada. Arsenals svaga punkt är försvaret, en lite oslipad Koscielny, en Djourou som blandat toppinsatser med mindre bra, en Eboue som ena stunden kan göra otroliga offensiva räder för att i nästa tappa huvudet och åka ut. Och med en Messi på andra sidan kommer de få arbeta hårt. I målet finns den unge oerfarne Wojciech Szczesny som har kapacitet att bli en världsmålvakt. I kväll måste han visa de kvalitéerna.

Förutsättningarna inför ser bättre ut än i fjol. Men Barcelona måste ses som favoriter. Nyckeln för avancemang för Arsenal är att hålla nollan hemma, samtidigt som de klämmer in i alla fall två mål. Det är nästan omöjligt att sia hur matchen kommer att gå men jag tippar med hjärtat. 2-0 och fördel Arsenal inför returen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0