Sverige-Wales

Ett nytt svenskt landslag ställde upp i den kalla kvällen i Wales och skulle visa oss att hösten som kommer kan bli en positiv sådan. Fick vi några svar? ja några stycken.

Rasmus Elm kommer inte till sin rätta som en offensiv spets på kanten, Sebastian Larsson blir utmärkt som högerback med lite mer matchvana på positionen, Pontus Wernbloom och Tobias Hysen ska spela från start och vi har bra komplement på ytterbacksplatserna.

Det mest positiva från första halvlek är Olof Mellbergs utbrott när han får en frispark emot sig, att man fortfarande tänder till så pass efter 100 landskamper i en vänskapslandskamp bådar gott inför framtiden. Och målet givetvis, ett bra avslut ifrån Johan Elmander som i övrigt mest fick springa och jaga boll. I övrigt inget positivt från första halvlek som också förbundskapten Erik "Halsduken" Hamren säger rakt ut efter matchen. Skönt att vår förbundskapten "Halsduken" är rak och tydlig när de spelar dåligt, inget "vi skapade målchanser, det är viktigast" (läs Lars Lagerbäck efter Trinidad Tobago matchen 2006).

Andra halvlek mycket bättre spel ifrån Sverige, högre press upp i banan som gjorde att Sverige vann boll snabbare och högre upp på plan. Bytet Pontus Wernbloom in och Johan Elmander ut gav mer tryck och aggressivitet framåt, tycker att Wernbloom bör få chansen från start nästa match för att komma in i laget. I höst ska han vara från start, han kommer leda landslaget många år framöver. Ola Toivonen gör det så bra han kan, svår uppgift att kriga med två stora mittbackar där fram och han gjorde ett mål som felaktigt blev bortdömt för offside. Sverige har en stark centrallinje med Mellberg och Majstorovic som håller till ett eventuellt EM 2012 om de bara vill. Sedan har vi Andreas Granqvist och Jonas Olsson som knackar på dörren. Kim Källström och Anders Svensson gör det också väldigt bra men får det mycket lättare i andra halvlek när Pontus Wernbloom kommer in. Christian Wilhelmsson har flera goda intentioner med några farliga inlägg, ska få fler chanser. Även Oscar Wendt gör ett piggt inhopp, vågar följa med fram och även testa skott.

I mitten av andra halvlek fick vi se prov på flera bra spelsekvenser från Sveriges sida där U21-grabbarna Ola Toivonen och Pontus Wernbloom tillsammans med Tobias Hysen sånär tog sig igenom. Tobias Hysen pigg och visar prov på utveckling av hans straffområdesspel när han nyper direkt, och tvingar Wales målvakt till en kvalificerad räddning.
Om det nu fanns någon som saknar Mikael Nilsson på högerbacken så kan de inte göra det nu. Sebastian Larsson är otroligt säker med bollen och precis så bra offensivt som en ytterback ska vara i dagens fotboll. Vissa missar i positionsspelet men det kommer naturligt efter några matcher. Tycker även Mikael Lustig är ett bra alternativ om man skulle vilja flytta fram Sebastian högre i banan men för tillfället är han vår bästa högerback och då ska han vara där.

Höstens startelva om den skulle tas ut nu.
Andreas Isaksson
Sebastian Larsson
Daniel Majstorovic
Olof Mellberg
Behrang Safari
Kim Källström
Anders Svensson
Tobias Hysen
Pontus Wernbloom
Christian Wilhelmsson
Johan Elmander

Wernblooms kraft och tyngd behövs för att underlätta för den ensamma anfallaren och de två centrala mittfältarna bakom. Kommer Zlatan med i höst så har vi en väldigt stor konkurrens på anfallssidan med Johan Elmander, Marcus Berg och Ola Toivonen som vill ha en plats. Jag ser dock Toivonen mer som en nr 10, släpande anfallare. Tobias Hysen är en perfekt kantspringare med fart och som vågar att utmana och har ett bra skott. Får vi med Zlatan så tror jag att vi kan gå en rolig höst till mötes.

En trist kall kväll i Wales bjöd på några svar som kan ge oss hopp om en rolig höst. Och också svar på frågan varför inte Zlatan Ibrahimovic är speciellt sugen på att spela träningslandskamper, kan någon klandra honom?

Kommentarer
Postat av: smäm

tja. visste du att jag gick i samma skola som elmander eller? han var sportnörd redan då! :)

2010-03-04 @ 11:29:58
URL: http://smam.blogg.se/
Postat av: gabbe

han kommer från Alingsås ja=) haha ne de visste jag faktiskt inte, va kul:D

2010-03-04 @ 11:31:13
Postat av: smäm

man kan inte veta allt. även jag efterlyser fler bilder (än noll).

2010-03-04 @ 11:32:22
URL: http://smam.blogg.se/
Postat av: joel

dog. schysst layout. write on dog!

2010-03-04 @ 23:18:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0