Champions Leauge

Lagom till att våren börjar komma till Sverige så sätter också Champions Leauges mest spännande tid igång. I dag skedde lottningen och det är nog några stycken tränare som är mer nöjda än andra.

Manchester United mot Bayern Munchen är en repris från finalen 1999 då United på några få övertidsminuter vänder och vinner med 2-1. Ole Gunnar Solskjaer och Teddy Sheringham spelade bort tyskarna och hem guldet till Manchester. Kommer tyskarna att få sin revansch? jag är väldigt tveksam. Bayern har en bra offensiv med Arjen Robben och Frank Ribery spetsat med Miroslav Klose som alltid är grym under Vm år, pålitlige målskytten Mario Gomez och den ettrige Ivica Olic. Det tyskarna brister på är annars det tyskarna brukar vara kända för, sin hårda defensiv. Men den enda som skrämmer där är Philipp Lahm som nästan är mer offensiv än defensiv. Tyskarna kommer att stå upp bra på hemmaplan men jag tvivlar på att de kommer kunna hålla nollan hemma vilket är ett måste för att skaffa sig bra utgångsläge inför returen. Den formen United är i just nu, framförallt Wayne Rooney tillsammans med Sir Alex Fergusons rutin kommer avgöra detta till Uniteds fördel. Mitt tips, United vidare med 4-1.

Lyon mot Bordeaux är kampen om Frankrike. Tråkigt att två lag från samma land möts men också kanske enda möjligheten för Frankrike att få ett lag i semifinal. Hade de mött någon annan är risken stor att de båda åkt ur. Bordeaux imponerar i år med Yoann Gourcuff och Marouane Chamakh som offensiva hot. Lyon har gått lite trögare men imponerade stort i matcherna mot Real Madrid och kommer sälja sig dyrt för att visa vilka som regerar i Frankrike. Mitt tips är Bordeaux vidare med 3-2

CSKA Moskva mot Inter är absolut ingen lätt nöt för Inter att knäcka. De hade det svårt emot Rubin Kazan i gruppspelet och kommer inte underskatta Moskva. Moskva har Milos Krasic från Serbien som är otroligt duktigt och jag tror inte han är kvar i Moskva efter sommarens Vm. Det positiva för Inter är att de har dödat spöket om att de inte kan vinna mot engelska lag eller ta sig långt i Champions Leauge. De vann mot Chelsea och visade att de inte längre är några slagpåsar. Wesley Sneijder är nog årets värvning och Diego Milito även han otroligt nyttig för laget. Att man sedan har en världsanfallare som Samuel Eto´o som kanske kommer igång nu efter målet mot Chelsea visar på hög klass. Sedan har de Walter Samuel och Lucio i mittlåset som båda är otroligt aggressiva och besitter stora vinnarskallar. Att man sedan har Maicon som tillsammans med hans landsman Daniel Alves är världens bästa ytterback gör inte saken sämre. Jag tror att Moskva hade behövt börjat på hemmaplan för att kunna störa Inter riktigt rejält, nu blir det tuffare för dem. Mitt tips, Inter vidare med 3-1 men vill höja ett varningens finger för CSKA Moskva som kan överraska.

Så till den matchen som får det att vattnas allra mest, Barcelona mot Arsenal. Cesc Fabregas mot sin moderklubb och Thierry Henry mot klubben som han blev en världsstjärna i. Trots att jag är ett Arsenalfan så måste jag tyvärr tippa emot dem i denna semifinal. Får Lionel Messi tillsammans med resten av laget en total blackout samtidigt som Arsenal spelar sitt livs fotboll så kan det gå vägen. Men som Messi just nu spelar så finns det inte någon som kan stoppa honom. För Arsenals skull hoppas jag att William Gallas är tillbaka för tvingas de spela med Sol Campbell så kan de lika gärna ställa honom vid korvståndet på läktaren direkt, för det är där han kommer hamna när speedkulorna Andres Iniesta och Messi sätter fart. Det som kan tala för Arsenal är att båda lagen är väldigt lika i sitt spelsätt, vill ha mycket boll och anfalla snabbt. Kan Arsenal låsa fast bollen och inte bli stressade av Barcelonas höga press så kan katalanerna bli irriterade, här kommer Alex Song och Abou Diaby få en nyckeroll. Det kommer bli en otrolig offensiv från båda sidor vilket kommer skapa många möjligheter för båda lagen, här måste Arsenal vara effektiva och sätta chanserna de får och hoppas Manuel Almunia gör en stormatch. Barcelonas fördel är att de har 10 spelare som kan avgöra på egen hand medan Arsenal inte riktigt har samma bredd. Två lag som båda vill anfalla och ha mycket boll, denna matchen tror jag kommer bli oerhört underhållande! Mitt tips, Barcelona vidare med 5-3.

Semifinalerna kommer se ut som följer, Manchester United - Bordeaux, Barcelona - Inter vilket kommer resultera i en repris från fjolåret med Barcelona - United i final där även i år Barcelona kommer dra det längsta stråt och Zlatan äntligen kan få höja Champions Leauge bucklan. Min personliga drömfinal vore dock Lyon - Arsenal men tyvärr tror jag den drömmen stannar vid just en dröm.

Stämningen som infann sig på en fullsatt engelsk pub under Champions Leauge finalen förra året är obeskrivlig. Har tyvärr ingen bild från det tillfället men väl från en vanlig engelsk ligamatch.

Fotograf: Sebastian Gordh juriststuderande student ifrån Uppsala.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0