Alltid denne Svennis

Då har han lyckats igen Sven-Göran Eriksson. Han måste ha några riktigt grymma agenter och en vass tunga han själv som lyckas knipa ett sådant eftertraktat jobb som förbundskapten för Elfenbenskusten ändå får anses vara. Med stjärnor som bröderna Kolo och Yaya Toure, Didier Drogba och Salomon Kalou för att nämna några så har man definitivt materialet till att rubba de flesta lagen. Deras största problem ligger på målvaktssidan och defensiven. Lika väl som de kan göra fyra mål på Brasilien kan de också släppa in fem stycken, känns som det är genomgående för de flesta afrikanska lagen som deltar i VM.

Svennis har inte lång tid på sig men det är på defensiven han måste lägga sin största kraft inför förberedelserna innan VM sparkar igång. Offensiven finns där redan och kommer skapa stora problem för alla lag de möter. Elfenbenskusten har hamnat i VMs svåraste grupp tillsammans med Brasilien, Portugal och Nordkorea. Man kommer få det svårt precis som för fyra år sedan då man också hamnade i vad man brukar kalla Dödens grupp. I år är man några år bättre och det är fler stjärnor som är tongivande i sina klubblag i europa.


Öppningsmatchen emot Portugal kommer att bli avgörande. Portugal är ett lag man absolut kan slå och bör göra för att ta sig vidare. Vinst mot Portugal och Nordkorea ska räcka för avancemang. Brasilien tror jag blir svåra att rubba, oavsett hur det ser ut innan turneringarna så höjer de sig alltid några extra snäpp när det väl sätter igång.
Svennis har enorma krav på sig att ta landet ifrån gruppen och helst till minst en kvartsfinal. Svårt men inte omöjligt. Gruppen har två storlag som jag ändå anser de har kapaciteten att slå om de får det mesta att stämma, Nordkorea har jag ingen koll på alls men de bör inte ha något att sätta emot något av de andra tre lagen i gruppen. Svår grupp att ta sig vidare från och de kan få möta en ännu svårare motståndare i en eventuell åttondelsfinal. Spanien är i en relativt lätt grupp och ska vinna den och får då möta tvåan från Elfenbenskustens grupp vilket mycket väl kan bli just de själva.

Lyckas Svennis att leda Elfenbenskusten till avancemang från gruppen så tror jag att de tar sig till minst en kvartsfinal oavsett motstånd i åttondelsfinalen. Spanien är otroligt effektiva och har en generation spelare som vet hur man vinner men får de möta ett Elfenbenskusten som trampat upp i fart och form tror jag att de kommer köra över flera lag av bara farten. Det är absolut värt att satsa några kronor på Elefanterna som slutvinnare, är det något afrikanskt lag som kan vinna så är det dem.

En drömmatch för Svennis själv vore väl en match emot England, inte helt säker på om de kan mötas i en final eller om det skulle kunna bli tidigare. Men smaka på den tanken, Svennis mot Fabio Capello och hans gamla lag England som han faktiskt gjorde ett bra jobb med. Det blev överskuggat på grund av alla hans skandaler privat tyvärr.

Återkommer med tippning av varje grupp och slutspel för att komma fram till en vinnare, men rent spontant i dag så tror jag på en final mellan Elfenbenskusten och Tyskland. Två stora fysiska lag där Elefanterna går segrande och vinner Afrikas första VM guld och medalj någonsin och krossar myten om att fotboll spelas i 90 minuter, sen vinner Tyskland.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0