Nedräkning inför Vm

Oavsett väder, vem som ringer eller knackar på dörren, i en månad framåt från och med den 11 juni så kommer jag att vara oanträffbar vissa tider på dygnet. Vart fjärde år så planeras min sommar efter Världsmästerskapen i fotboll, och så även i år. Tänkte att jag här på bloggen ska gå igenom varje grupp med min egna personliga tippning för att sedan innan starten på fredag visat vem som kommer att lyfta bucklan den 11 juli. Sätter igång med grupp A-D i dag och fortsätter med resterande i morgon för att sedan gå till åttondelsfinaler och så vidare.

Lite bitter över att denna sommaren inte få följa Sveriges framfart, men får glädja mig över all fotboll som kommer att spelas. Ser fram emot ett Vm i Afrika och alla mina tummar och vad man nu ska hålla kommer att hållas på de afrikanska lagen. Alltid gillat deras aggressivitet och respektlöshet oavsett motstånd. De ska alltid fram och göra mål, tyvärr också det som ofta fäller dem för de glömmer att de också måste försvara.

Men är det någon gång ett afrikanskt lag ska gå längre än en kvartsfinal som bara Kamerun 1990 och Senegal 2002 gjort så är det i år. De som har störst chans är Ghana och Elfenbenskusten, också de som hamnat i svåraste grupperna men ska man vinna Vm måste man förr eller senare slå de bästa.


Berlin 2006

Grupp A

Sydafrika 7 poäng
Frankrike  5 poäng
Mexico  4 poäng
Uruguay 0 poäng

Kommentar: Sydafrika kommer att vinna gruppen framför Frankrike som trots sin förbundskapten och stora problem inför mästerskapet kniper en andraplats. Sydafrika kommer stärkta in i mästerskapet och av tradition så brukar värdlandet åtminstone klara sig ur gruppspelet. Uruguay tror jag inte har mycket att hämta tyvärr, höjer ett varningens finger för Mexico som är farliga och mycket väl kan skicka hem Frankrike redan efter gruppspelet. Mexico har flera yngre spelare som är intressanta, Giovani Dos Santos och Carlos Vela är två som kan ställa till problem för de flesta. Uruguay får hoppas på att Luis Suarez levererar lika mycket i landslaget som i klubblaget Ajax och att Diego Forlan behåller sin fina form från säsongsavslutningen med Atletico Madrid. Frankrike har spelare av världsklass i sina klubblag, men i landslaget har de svårt att leverera.

 

Grupp B


Argentina 9 poäng
Sydkorea 6 poäng
Nigeria 3 poäng
Grekland 0 poäng

Kommentar: Förmodligen ett av VMs bästa uppställningar rent offensivt, Messi, Aguero, Tevez, Higuain, Milito är alla spelare av yttersta världsklass. Argentina har också Mascherano på mitten som viktig defensiv grovjobbare och Angel Di Maria som ryktas vara klar för Real Madrid. Trotjänaren Veron är också han med. Problemet för Argentina ligger i backlinjen och hos mannen som tränar laget. Enda försvararen av riktig klass är Walter Samuel från Inter, i övrigt är det ganska tunt. Att Maradona lämnade Champions League mästarna Cambiasso och Zanetti hemma är helt obegripligt! Med en annan förbundskapten tror jag Argentina hade haft chans på guldet. Maradona var en gudabenådad spelare, men bara en tokig coach. Mitt första tips var Nigeria som två men efter Mikels skada så sjunker deras chanser drastiskt. Tror tyvärr Lagerbäck får åka hem tidigt i turneringen tillsammans med Grekland.


Grupp C


USA 9 poäng
England 6 poäng
Slovenien 3 poäng
Algeriet 0 poäng

Kommentar: USA har ett bra lag vilket de visade i Confederations Cup när de vann mot Spanien i semifinal och störde Brasilien i finalen. Man har en stabil målvakt i Tim Howard och har Clint Dempsey och Landon Donovan som största stjärnor på mitten. England kommer till Vm efter ett starkt kval och som vanligt förväntar sig det engelska folket ett guld, de har ju trots allt uppfunnit sporten. Med Capello som coach ökar deras chanser att gå långt men materialet är inte mycket annorlunda sen Svennis tid. Gerrard är på kanten och kommer inte till sin rätt, på mitten funkar han inte med Lampard, Barry är skadad och inte säkert han kan spela något alls. Rio Ferdinand skadad och tre målvakter som inte håller måttet internationellt eller inte har rutinen. Hoppet ligger på Rooney som ska leverera, hans övriga anfallskamrater skrämmer inte lika mycket. Men gruppen är så pass enkel att England utan problem ska ta sig vidare, efter det blir det svårare. Slovenien och Algeriet ska inte ha något att säga till om i gruppen, USA och England får kriga om förstaplatsen.


Grupp D


Tyskland 7 poäng
Ghana 5 poäng
Serbien 4 poäng
Australien 0 poäng

Kommentar: Ballack är borta för Tyskland och de har heller ingen målvakt men tradition väger tungt i Vm-sammanhang och som alla vet "Fotboll spelas i 90 minuter sen vinner Tyskland". Tror det var Gary Lineker som sa detta. Ghana har all chans i världen att ta sig vidare från gruppen, trots att Essien är skadad och borta. Jag anser att gruppen är vidöppen mellan de tre första. Australien kommer se till att de andra lagen kommer få kämpa för sin poäng. De kommer kunna åka hem med huvudena högt. Serbien hamnade i förra Vm i Dödens grupp och är även nu i en av de svåraste. Ghana tog sig vidare 2006 från en grupp med Italien, USA och Tjeckien vilket är imponerande. Höjer ett varningens finger för Ghana trots saknaden av Essien, Serbien är otroligt vassa offensivt och som sagt, Tyskland kommer utan Ballack och en bra förstemålvakt. Varning för att Tyskland åker redan i gruppspelet.


Vm 2006 i Tyskland inför Sverige-Paraguay

Kommentarer
Postat av: smäm

det känns nästan som att folk är mer peppade i år av någon anledning. kanske för att det är ok att heja på laget man verkligen tycker är bra ;)



jag bryr mig som vanligt inte ändå :)

2010-06-07 @ 21:47:03
URL: http://smam.blogg.se/
Postat av: smäm

ps. har en utmaning till dig i min blogg ^^,

2010-06-07 @ 22:28:43
URL: http://smam.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0