Slutspel

Sett till mina tidigare tips av grupperna så kommer nu också hur jag tror att det kommer se ut i slutspelet baserat på mina tidigare tips.
Jag är fullt medveten om att mina tips är väldigt osäkra, men jag väljer att gå på magkänsla och hjärta den här turneringen istället för hjärna. Går tipsen in är det desto roligare än om man skulle ta "säkra" tips.

Åttondelsfinaler:

Sydafrika-Sydkorea

Kommentar: Här tar sig Sydafrika vidare på ren vilja och fördel att spela på hemmaplan. Sydkorea är nog egentligen ett bättre lag och man har sin största stjärna i Ji-Sung Park som spelar i Manchester United, men som sagt med hela landets stöd i ryggen så tar sig Bafana Bafana till en kvartsfinal. Sydafrika vidare.

USA-Ghana

Kommentar: Otroligt svårtippad åttondel med jänkarna som mycket väl kan ta sig till en kvartsfinal och kanske till och med sno med sig ett brons. Men har Ghana tagit sig förbi den svåra gruppen och spelar på hemmaplan (Afrika) så skickar de hem amerikanerna i åttondelen. Asamoah Gyan avgör för Ghana. Ghana vidare.

Holland-Paraguay

Kommentar: Här kommer Holland att glida igenom till en kvartsfinal, en slutspelsmatch är aldrig enkel men Holland ska inte ha några problem med Paraguay som kan åka hem nöjda med sin insats. Holland vidare.

Elfenbenskusten-Honduras

Kommentar: Här har Honduras skrällt färdigt. De tar sig vidare från en väldigt jämn grupp bakom Spanien, men mot Elfenbenskusten har de inget att sätta emot. Wilson Palacios och David Suazo till trots, de åker hem nöjda efter sitt andra världsmästerskap någonsin. Elfenbenskusten vidare.

Tyskland-England

Kommentar: Sjukt rolig åttondelsfinal vilket förmodligen leder till stora supporterbråk mellan "fansen". Efter förlust i åttondelsfinalen så kommer det engelska folket på sina bara knän be Svennis komma tillbaka. Capello får gå och kommer ta över Liverpool efter Vm. Tyskland vidare.

Argentina-Frankrike

Kommentar: Hyperintressant match men här tar Frankrikes Vm slut. Efter att precis klarat sig vidare från gruppen så skjuter Messi och Milito bort trikolorerna från turneringen. Slopa Domenech och de kommer gå längre i nästa turnering. Argentina vidare.

Italien-Kamerun

Kommentar: Skulle mer än gärna se att Kamerun slår ut Italien men tyvärr väger traditionen tungt. Eto´t och grabbarna får packa väskorna och hoppas att de nästa Vm kan upprepa landets succé från 1990. Italien vidare.

Spanien-Brasilien

Kommentar: Förmodligen den allra mest spännande åttondelsfinalen och den svåraste att sia om. Men Spanien med sina nya pojkar som vet hur man vinner kommer ta hem matchen mot ett gäng brassar som är alltför defensivt inriktade med Dunga som förbundskapten. Brassarna är som bäst när de får fria tyglar att göra lite som de vill, Dunga kommer inte tillåta någon att falla utanför mönstret. Spanien kommer få den tuffaste åttondelen oavsett vem de möter, deras motstånd kommer bli Brasilien, Portugal eller Elfenbenskusten. Spanien vidare.Får hoppas att vi ser många av den här sorten i årets Vm. Tänker då på han till höger, folk som klär ut sig i sitt lands färger oavsett hur konstig man ser ut.

Kvartsfinaler

Sydafrika-Ghana

Kommentar: Här tar värdlandets äventyr slut. Efter en grymt stark turnering får de ge vika för Ghana som har ett större spelarmaterial att gå runt på trots att Essien är skadad. Tråkigt att två afrikanska lag möts redan i kvartsfinal, hade gärna sett båda gå ännu längre. Ghana vidare.

Holland-Elfenbenskusten

Kommentar: Skulle detta slå in kommer jag sitta med så sjukt stora förväntningar inför matchen. Elfenbenskusten med Drogba, Holland med Van Persie med flera kan göra detta till en underbar match. Två offensiva lag som vill styra matcherna. Jag kommer hoppas matchen aldrig tar slut och tror därför på straffavgörande med Gervinho som slår in avgörande straffen efter att Kuyt missat för Holland. Elfenbenskusten vidare.


Tyskland-Argentina

Kommentar: Här tar Maradonas äventyr slut, att han tar Argentina så här långt får ses som imponerande med tanke på hans galna coachning i kval och hans mystiska uttagning. Messi får vänta fyra år på att visa han är bättre än vad Maradona någonsin var. Tyskland tar sig alltid långt och Miroslav Klose levererar alltid i Vm, likaså nu. Han skjuter tyskarna till en semifinal. Tyskland vidare.


Italien-Spanien

Kommentar: Att jag tippar Italien går så långt som kvartsfinal är enbart för att de har en lätt grupp och får en hyfsat lätt åttondelsfinal. Men här stöter de på sitt första riktiga test och då kommer de visa att de inte har en trupp som håller. Spanien kommer vinna relativt komfortabelt och glida in till en semifinal mot Tyskland. Spanien vidare.I morgon fortsätter jag med semifinaler, bronsmatch och finalen. Kommer också avslöja vem jag tror vinner skytteligan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0