Nedräkning del 2

Då fortsätter nedräkningen och tippningen inför årets Världsmästerskap!

Jag får erkänna att ibland så tar hjärtat över mer än hjärnan, men vad är livet utan att man kan go crazy ibland?


Firande på Berlins gator efter vinsten mot Paraguay 2006


Grupp E
Holland 9 poäng
Kamerun 4 poäng
Danmark 4 poäng
Japan 0 poäng


Kommentar: Jag tror att Holland trots att Robben med stor sannolikhet kommer missa åtminstone större delen av Vm tar sig vidare från gruppen utan alltför stora problem. De brukar imponera i gruppspelet sen gå sämre men jag tror att det i år kan ha stor chans att gå långt. Försvaret är svagaste punkten men framåt är det desto starkare. Robin Van Persie imponerade i säsongsavslutningen med Arsenal efter han kommit tillbaka från sin skada. Danmark som slog ut Sverige har stor chans att ta sig vidare från gruppen, de slåss med Kamerun om andraplatsen. Starkt mittbackspar i Simon Kjaer och Daniel Agger men framåt destu tunnare, Bendtner är ingen världsspelare, Tomasson börjar bli gammal och Sören Larsen är inte på samma nivå som för några år sen. Kamerun har sin största stjärna i Samuel Eto´o men också bra mittfält med Jean Makoun, Alexandre Song och Geremi och en ung kille vid namn Matip som kan bli spännande att titta på. Får inte heller glömma Rigobert Song som redan var med Vm 1994 och är den förste som blivit utvisad i två stycken Vm. Japan får det svårt och får nog finna sig i att parkera på sistaplatsen, Kamerun och Danmark får samma poäng, målskillnad och lika i inbördes möten så då vet jag inte vad som avgör vem som går vidare, lotten?


 

Grupp F
Italien 7 poäng
Paraguay 7 poäng
Slovakien 1 poäng
Nya Zeeland 1 poäng


Kommentar: Italien har fått en väldigt lätt grupp vilket kommer behövas om de ska ha någon möjlighet att gå långt. Lippi satsar på flera av de gamla gardet som vann guldet 2006, Pirlo, Camoranesi, Gattuso, Cannavaro, Zambrotta och Grosso. Han lämnar dock en spelare som Luca Toni hemma som hade svårt ta plats i Bayern Munchen och inte han komma i form. Ingen trupp som skrämmer ihjäl någon motståndare men Italien har en förmåga krångla sig vidare ändå, tror dock inte att de kommer upprepa succen från 2006. Paraguay kniper andraplatsen mest för att de har ett starkt anfall med Oscar Cardozo (26 mål på 28 matcher i Benfica), Roque Santa Cruz och Nelson Haedo Valdez. Slovakien har sin största stjärna i den unge Marek Hamsik som måste lyckas för att Slovakien ska ha en chans att skrälla. Nya Zeeland ska inte ha mycket att säga till om men ofta så brukar de små lagen kunna störa de större av ren vilja, särskilt under ett Vm. Kvalhjälten som tog dem till Sydafrika, Rory Fallon, har haft svårt att ta en plats i Plymouth som nästa år kommer spela i engelska tredjedivisionen.


Grupp G
Elfenbenskusten 7 poäng
Brasilien 7 poäng
Portugal 3 poäng
Nordkorea 0 poäng


Kommentar: Portugal gick dåligt i kvalet, har en pressad förbundskapten, en Nani som lämnat återbud och en av de största stjärnorna i Vm som haft det otroligt svårt att prestera i landslaget. Jag tror de får svårt att ta sig vidare. Tradition väger tungt och Brasilien vet hur man vinner ett Vm, nu kommer man med en väldigt defensiv trupp och kommer nog inte bjuda på lika publikfriande fotboll som man är vana att se. Fortfarande så har man några av världens bästa med sig och de kommer gå långt. Löjligt hård konkurrens på vissa platser i laget, Maicon och Alves slåss om högerbacksplatsen, och då glömmer man att de fått lämna en kille som Rafinha hemma som skulle platsa hos de flesta andra lag. Elfenbenskusten har på pappret de bästa laget från Afrika men måste få det till en enhet. Drogba verkar nu kunna spela men oavsett så har de chans att rubba alla lag som är med i mästerskapet, de måste bara själva förstå det. Nyckeln ligger i defensiven för offensivt har de världens bäste striker i Drogba som backas upp av Gervinho, Bakari Koné och Salomon Kalou. Jag kanske tippar en del med hjärtat här men jag tror att Elfenbenskusten kommer att gå långt i turneringen, får de upp farten kommer de springa över de flesta lagen. Nordkorea har hamnat i svåraste gruppen och får sikta in sig på att hålla siffrorna nere så mycket som möjligt.


Grupp H
Spanien 9 poäng
Honduras 4 poäng
Chile 4 poäng
Schweiz 0 poäng


Kommentar: En av de lättaste grupperna med en av de största favoriterna Spanien. Spanien kommer segla igenom utan problem men kommer sedan i åttondelsfinal ställas på större prov när de kommer få möta någon från grupp G. Spanien hade kunnat komma med ett B-lag som skulle gå till kvartsfinal. Ingen högoddsare att David Villa eller Fernando Torres vinner skytteligan. Och sen att de kommer behöva sätta någon av Fabregas, Iniesta, Xavi, Alonso, Navas, Silva eller Busquets på bänken visar på en otrolig bredd. Jag tror Honduras kan skrälla och ta sig vidare från gruppen med bättre målskillnad än Chile. Osäkert än om anfallaren David Suazo och mittfältaren Wilson Palacios kommer att kunna spela, utan dem så sjunker de genast till en sistaplats i stället. Schweiz sätter sitt hopp till att mittbacken Senderos som inte spelat på två år håller ihop försvaret, att Valon Behrami, Gökhan Inler, Tranquilo Barnetta och Hakan Yakin höjer sig ytterligare några nivåer och att Alexander Frei fortsätter spruta in mål i landslagströjan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0