Vitryssland

I kväll spelar hockeyherrarna mot vår värsta mardröm, Vitryssland. OS i Salt Lake City 2002 lockar fram hemska bilder ifrån den "enkla" kvartsfinalen som Sverige bara skulle spela av, tankarna var redan i semifinalen. Alla minns Tommy Salos skutt i luften för att släppa in slagskottet från mittcirkeln och fiaskot var ett faktum! I dagens match så står inte riktigt lika mycket på spel men med OS nya gruppindelningar så krävs ändå en seger i kväll för att slippa den extra kvalmatchen för att ta sig till en kvartsfinal. Jag är dock inte orolig utan litar helt på att de svenska herrarna inte alls tänker på den matchen utan är koncentrerade på att gå in och göra en bra match. Viktigt få igång alla grabbar och lagspelet inför framtida slutspelsmatcher och matchen emot Finland på måndag morgon.

Helt rätt att låta Jonas "Monstret" Gustavsson stå i kväll som definitivt är kapabel till den uppgiften. Viktigt hålla igång två målvakter ifall vår förstemålvakt Henrik Lundqvist åker på skada eller något liknande. Är dock övertygad om att Henke kommer att stå i övriga matcher om inget oförutsett händer.
I övrigt så avslutas bandyns elitserie i kväll med flera intressanta matcher. Nu gäller de vilka som kommer att få fördel i slutspelet med en extra hemmamatch och vem som vinner bonusen som segrare. Sandviken och Hammarby är klara favoriter till Sm-guldet men de är en otroligt öppen serie, öppnare än på länge. Regerande mästarna Västerås har underpresterat i år men skall verkligen inte räknas bort. Villa-Lidköping med Johan och Daniel Andersson har imponerat och även Bollnäs med Per Hellmyrs i fronten. Också Edsbyn har gjort en imponerande säsong med tanke på alla skador de råkat ut för och spelarna de tappade inför säsongen. De valde att fylla på från de egna leden och de yngre spelarna har klivit fram och visat att de håller. Sen har Edsbyn kvar flera av sitt gamla garde med spelare som varit i de senaste sex Sm-finalerna och rutin ska inte underskattas. Sirius och Broberg kan i sina bästa dagar överraska och vinna mot de bästa men över en hel serie tror jag inte de håller.
Men det vi ser fram emot med största ögon i kväll är Sverige-Vitryssland kl 21.00 på Svt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0