Hamrens trupp

En trupp med några nya och gamla namn och även några som jag tycker saknades.
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotbollsbladet/landslagsfotboll/landslaget/article6662800.ab

Väntade målvakter i Andreas Isaksson och Eddie Gustafsson där man kan diskutera ifall Johan Wiland skulle få chansen efter en stark insats i FC Köpenhamn men jag ser ingen anledning till att ha med tre målvakter och dessa två är bäst för tillfället. Båda spelar i Europa Leauge och Andreas Isaksson har den här säsongen höjt sig ett snäpp från förra säsongen som innehöll en del missar, ohotad förstemålvakt.
En väntad backlinje men med några små överraskningar där petningen av Mikael Dorsin och uttagningen av Jonas Olsson är det som väcker störst uppmärksamhet. Hamren väljer Oscar Wendt och Behrang Safari som vänsterbackar istället för Dorsin. Jonas Olsson ska bli väldigt intressant att se, en bra fjolårssäsong i ett West Bromwich som dock åkte ur Premier Leauge och en stabil säsong även i år där de ligger i topp av The Championship. En tuff kille som spelar i en väldigt fysisk liga, tror och hoppas han kan byta upp sig till ett bättre lag för att fortsätta utvecklas. Jonas är än så länge bara 27 år gammal så det är väl först om 3-5 år som han kommer slå igenom i landslaget (läs Daniel Majstorovic).
På mittfältet så väljer Hamren att lämna kvar Samuel Holmén i Danmark vilket jag inte tycker är så förvånande. Samuel gjorde ett väldigt bra kval med Sverige men i systemet som Hamren förväntas spela så passar inte riktigt Holmen in. Ska han spela centralt så tycker jag vi har flera andra som ligger före och på en offensiv ytterplats kommer han inte till sin rätt. Kul att Christian "Chippen" Wilhelmsson får chans att visa upp sig för Hamren, tycker att han förtjänar det. En sån spelartyp som Chippen saknar Sverige och har inte riktigt haft någon sedan Fredrik Ljungberg.
Tråkigt och fel att inte David Elm får chansen efter en bra start på 2010. Dock svårt att se vem Hamren skulle låta stanna hemma. Elmander som börjar hitta formen och börjat få chansen, Ola Toivonen som gör många mål i PSV eller Marcus Berg som också börjat hitta tillbaka till formen lagom till Ruud Van Nistelrooy anlänt till Hamburg. Hade inte tyckt det varit fel att plocka med David Elm tillsammans med dessa och åtminstone se honom i träning med övriga grabbar.
Startelva den 3 mars mot Wales.
Från höger
Andreas Isaksson,
Sebastian Larsson, Daniel Majstorovic, Olof Mellberg, Behrang Safari,
Kim Källström, Anders Svensson, Rasmus Elm
Christian Wilhelmsson, Tobias Hysen
Marcus Berg
Jonas Olsson, Pontus Wernbloom och Ola Toivonen bör få minst 30 minuters speltid för att få en ärlig chans att visa upp sig. Toivonen gör en bra säsong i PSV där han gör mål titt som tätt. Wernbloom är en spelartyp som är intressant och tror han kommer bära landslaget i framtiden. Johan Elmander börjar hitta lite form i Bolton men Marcus Berg är i bättre målform och bör få chansen från start. Hysen är en perfekt ytterspelare med snabbhet och en irrationell spelstil.
Önskad startelva i kvalet 2010.
Andreas Isaksson
Sebastian Larsson, Daniel Majstorovic, Olof Mellberg, Behrang Safari,
Pontus Wernbloom, Kim Källström, Rasmus Elm
Tobias Hysen, Marcus Berg
ZLATAN IBRAHIMOVIC

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0