Bra lottning

Holland, Sverige, Finland, Ungern, Moldavien och San Marino får betraktas som en väldigt bra grupp sett i Sveriges ögon. Moldavien och San Marino är matcher där Sverige ska ta full pott. Ungern är svåra borta men hemma har vi tagit dem ganska lätt. Sen hoppas vi på att Zlatan är med så då kan vi nästan räkna med att han avgör på tilläggstid på bortaplan. Finland har jag dålig koll på men där är väl förmodligen evigt unge Jari Litmanen med och spelar och så har de även bröderna Eremenko som några av de större stjärnorna. Daniel Sjölund som spelar i Djurgården kanske fler känner till är också han med i finska landslaget. Stuart Baxter tog över efter Roy Hodgson och har gjort ett väldigt bra jobb där de varit nära att kvalificera sig och också stört flera större lag så ingen lätt uppgift för Sverige men 9 av 10 gånger ska vi vinna och vi får se till att den där tionde gången inte kommer i höst. Holland är absolut den svåraste i gruppen men väljer hellre Holland framför Spanien, Tyskland, Ryssland, Portugal bla. Öppen fartfylld fotboll som ofta leder till stora ytor Sverige kan utnyttja. Knipa en vinst hemma och kryssa borta vore guld!
Vi har också många Hollands proffs där jag hoppas Ola Toivonen får chansen i landslaget. Han gör det otroligt bra i PSV och gör mål väldigt ofta. En grupp där Sverige ska ta minst en andra plats men tror även de kan störa Holland. Finland och Ungern kan skrälla i någon match, gäller att det inte blir mot Sverige.
I övrigt så fick Tyskland och England kanske de svåraste grupperna med flera mellanlag som absolut har kapacitet att störa. Även grupp F med Kroatien, Grekland och Israel tror jag kan bli ett getingbo där Israel mycket väl kan klämma sig in bland topp två. Ur nordisk synvinkel är grupp H den roligaste med Danmark, Norge och Island tillsammans med Cypern och Portugal. Bli inte förvånad ifall Portugal får kvala sig till ytterligare ett mästerskap.
Nu är det snart dags för Chelsea-Arsenal! Köpt matchen och ska sitta som klistrad. Hoppas även hitta en bra stream för kvällens Superbowl också.
Väl mött!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0