Första men inte sista

Precis varit och tittat på min första Allsvenska match för det här året. Djurgården mötte Trelleborg på Stadion och vi fick se ett Djurgården ta tre poäng efter en 3-0 vinst. Djurgården hade i första halvlek mest boll men kunde inte skapa några vettiga målchanser. Fantastiskt dålig åker till plan vilket gjorde att det blev mycket långbollar och sparkande rakt upp i luften. Min kompanjon på matchen tyckte att det till en början påminde om en viss Sverige - Turkiet match ifrån EM 2000 vilket beskriver första delen av matchen väldigt bra.

Djurgårdens högerback Kebba Ceesay var den som försökte och skapade mest för Djurgården i första men hade på tok för lite hjälp av sina lagkamrater och fick allt som oftast vända hem och börja om. Trelleborg spelade smart och lät Djurgården ha boll och högg direkt på kontringar. De kom ofta runt på sin högerkant och stack upp flera gånger och med lite mer tur så hade Trelleborg lett med ett eller två mål i halvtid, det hade också varit klart rättvist. Man fick ett mål bortdömt för offside som från min vinkel var omöjligt se men i efterhand hört att det var en felaktig avblåsning. Trelleborg hade sammanlagt tre stycken ramträffar under matchen och ett friläge som Pa Dembo Touray praktiskt taget fick rakt i famnen, ett riktigt svagt avslut. Så i 37 minuten så skickar den hårt kritiserade från min läktardel Prince Ikpe Ekong fram en boll som bröstas ner till Johan Oremo som klipper till direkt och ger Djurgården ledningen. Första målet för Oremo sedan 24 september 2008 och förvåningen och glädjen på läktaren var stor.

Efter "spolning" av planen i halvtid så gick det att spela bollen mer efter marken och i minut 62 så sticker Prince Ikpe Ekong fram och fintar bort några Trelleborgare och skjuter ett skott som styrs och får en konstig bollbana in bakom Fredrik Persson i Trelleborgs mål. Efter detta ökar självförtroendet hos Djurgården och man försöker till och med spela sig ur ett flertal situationer i backlinjen i stället för som i första halvlek sparka den så långt bort de kan. Sharbel Touma byts in i minut 78 och det är med spridda burop ifrån Djurgårdsklacken. Tre minuter senare så har buropen bytts ut mot jubel då Touma pangar in 3-0. Intressant att se hur snabbt kappan vänder efter vinden ibland. Viktigt för Touma för att få med sig de delar av publiken som fortfarande inte förlåtit honom för hans klubbyte till AIK.

Inte en helt välförtjänt vinst men ack så väldigt viktig för Djurgården som härnäst ska möta Elfsborg på bortaplan. Trelleborg hade mycket otur i matchen och kommer definitivt att störa många lag i Allsvenskan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0