Messi, världens bäste genom tiderna

Precis sett Barcelona slå ut Arsenal med sammanlagt 6-3 efter två matcher och den stora skillnaden heter Lionel Messi. Jag var för liten för att ha sett Pelé och Maradona under deras tid men jag vågar ändå säga att Messi är större. Tittar man på priser så har han fortfarande ett VM-guld kvar innan han kan mäta sig däruppe med de största men rent kvalitetsmässigt så är han störst. Maradona och Pelé dominerade fotbollen under deras tid vilket Messi gör i dagens fotboll. Och fotbollen i dag är snabbare, hårdare, mer teknisk ja bättre på alla punkter vilket borde betyda att Messi är bättre.

Att gå in i en kvartsfinal i Champions Leauge och göra fyra mål är makalöst bra gjort. Det ska också sägas att Arsenal inte alls gjorde någon dålig match. Man började precis som man skulle med en hög press på Barca vilket störde dem i deras uppspel och sedan också ledde till en kontring som Niklas Bendtner forcerade in ledningsmålet efter en dålig pass från Theo Walcott. De hade sedan ytterligare en kontring där bollen borde gått ut till Walcott men stannade i mitten varpå Barca kunde vända spelet och uppvisning a la Messi kunde börja. Snabbt direkt avslut utan minsta tvekan till hans första. Grym framspelning som sedan leder till att han själv får tillbaka bollen och kyligt kan avsluta. Hans tredje så kommer han fri nästan från mittlinjen och har all tid i världen på sig att bli stressad men är kylig och lobbar över Manuel Almunia i mål. Hans fjärde kommer efter att han lurat 3-4 backar 3-4 gånger om innan han till slut sätter den mellan Almunias ben.

Jag älskar en kille som Messi, inte mest för hans konster och mål. Mest för att han i de flesta lägen han får väljer att stå upp och satsa mot mål. Det fanns tillfällen i matchen där han kunde ramlat ett tiotal gånger där andra spelare vid första touch från en motståndare hade fallit som en fura till marken. Messi väljer att stå upp för han gillar att spela boll och har fattat att det är ståendes med bollen man gör som mest nytta. Messi vill framåt och göra mål, inte ligga på marken och lipa som andra bortskämda snorungar som klagar på domaren så fort inte domsluten går deras väg (läs Cristiano Ronaldo, Didier Drogba)

Andra halvlek blev mest en transportsträcka mot slutsignalen men Arsenal hade ett antal halvchanser som kunde skapat större nerv i matchen. En Bendtner med snabbare fötter, Rosicky och Clichy med bättre sikte och Arsenal hade kunnat sprida oro i Barcalägret. Tror dock att Barca med en Messi i storform hade rett ut den stormen också. Men man kan inte annat än fundera över hur det hade gått i matchen om Messi varit skadad? Barca har otroligt bred trupp och har många andra matchvinnare som säkert skulle klivit fram men tanken är ändå kittlande. För de mesta av Barcas chanser kom ifrån Messis fötter.

Har väldigt länge trott på en repris från fjolårets final men är lite osäker på Manchesters avancemang i morgon mot ett Bayern på frammarsch. Rooney borta kan avgöra till Bayerns fördel men samtidigt kan man aldrig räkna bort Fergusons mannar. Jag står fast vid mitt tidigare tips om Barcelona som slutsegrare mot United. Tänk er lyckan för Barcelonas mannan att få vinna två år i rad och dessutom göra det på värsta fiendens hemplan, Santiago Bernabeu stadion i Madrid.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0