Champions League

Då var det dags för andra veckan av åttondelsfinaler i Champions League. Första veckans stora behållning var utan tvekan matchen mellan Arsenal-Barcelona. Ett Barcelona som är fantastiskt bra på att hålla boll och spela runt och borde gjort något mer mål. Men Arsenal spelade upp sig och var riktigt vassa i kontringarna och i andra halvlek var de otroligt bra. Ett mål från ingenstans av RvP öppnade upp matchen ytterligare. Och Arshavins mål var nödvändigt för att Arsenal ska ha någon chans på Nou Camp, matchen är vidöppen med Barcelona som knappa favoriter. Pique avstängd vilket sänker deras chanser något.

Så till morgondagens matcher. Vi börjar med Nordens stolthet, FC Köpenhamn.

Ett mycket fint gruppspel har lett dem till en åttondelsfinal mot ett Chelsea i dålig form. De har flera svenskar att tacka för detta, kanske främst då målvakten Johan Wiland som på allvar seglat upp och hotar Andreas Isaksson om en förstaplatsen i landslaget. Ger Isaksson Hamren anledning att byta ut honom står Wiland och väntar. De möter Chelsea i precis rätt tid, eller helt fel? De går dåligt i ligan, ute i FA och Ligacupen, de kommer satsa allt på Champions. Samtidigt spelar de inget vidare, en Torres som inte kommit igång, föga förvånande. Och övriga i laget som heller inte går att känna igen. Ancelotti är hårt pressad och på ett fullsatt kokande Parken kommer Köpenhamn sälja sig dyrt. Jag har själv stått på ett Parken, stämningen kommer vara underbar.

Jag tror att Köpenhamn har en bra chans att få ett bra resultat med sig, kryss definitivt, vinst en realistisk möjlighet. Mitt tips är 1-0, så länge inte Petr Cech har lärt sig busvissla som Pinto i Barcelonas mål.

Kvällens andra match är mellan Lyon och Real Madrid. Ett Madrid som inte tagit sig förbi åttondelsfinalen på sju? säsonger. Förra året var det just Lyon som satte käppar i hjulet. Så kallade spöken kan vara svåra att döda, men Madrids trupp är för bra för att inte döda det där åttondelsfinalspöket i år. De möter ett Lyon med bra kvalitéer och som är starka på hemmaplan. Men sett över två matcher ska Madrid gå vidare, det vore en skräll annars. Med nya grabbar som Angel di Maria, Mesut Özil, Sami Khedira, Emanuel Adebayor och kan nästan räkna in Kaka där med efter comeback från skada har de en bra trupp. Jag är nog en av de sista som skulle vilja se Ronaldo gå vidare, men killens fotbollskunskaper går inte att förneka. Och med en Mourinho på bänken detta år som vet hur man vinner den där Champions talar det mesta för Madrid.

Nyckeln för Lyon (som för alla andra) är att hålla nollan hemma och hoppas på att få med sig ett eller två mål till returen. Lyon kan definitivt störa och vi får hoppas Källström får chansen att visa sina färdigheter.

Mitt tips är 1-1, fördel Madrid.

Men den största matchen i morgon är inte någon i Champions League. Den äger rum på Zinkensdamm mellan Hammarby och Edsbyn. Bandyns slutspel börjar äntligen och denna serien kommer bli otroligt intressant att följa. Ser fram emot att möta upp alla bybor som tar sig ner till Fjollträsk för att visa hur bandy ska spelas.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0